CENTRUM

# BIG DEAL (Economie & organisatie)

Hoe komt een product tot bij jou? Is de klant echt koning? Ben jij altijd tevreden over wat je koopt? Welkom in de wereld van de kritische consument! We steken de handen uit de mouwen en proberen sowieso een big deal te realiseren.We leiden je binnen in de “future of shopping”

# DIGITAL WIZARDS (Stem)

Zin om een digitale tovenaar te worden? Wil je graag animaties en games leren programmeren, robotjes aansturen en websites bouwen? Dan is dit STEM-project helemaal voor jou. In team werk je aan digitale projecten en zet je je eerste stappen als software-ontwerper! We werken volgens de creatieve spiraal: Imagine, create, play, share en reflect!

# DIERENMANIEREN (welzijn & maatschappij)

Wat kunnen wij leren van de dieren? Kunnen dieren ons gedrag en de technologie verrijken? We gaan na hoe wetenschappelijk onderzoek gebeurt en we exploreren ook zelf via waarnemingen, infobronnen, cijfergegevens en grafieken. Ontdek jij of je een echte wetenschapper bent?

# Terug naar de toekomst (welzijn & maatschappij)

Ga je mee op pad met onze alleroudste voorouders? Al duizenden jaren leeft de mens op onze planeet. We ontdekken, we vernieuwen en we herontdekken. We gaan samen op zoek naar die eerste mensen en hoe die ons dagelijks leven en denken nog steeds beïnvloeden. De wetenschap is de sleutel om tot deze kennis te komen. We gebruiken de geschiedenis als een spiegel om onze dagelijkse gewoontes beter te leren begrijpen.

# stART-up (Welzijn & maatschappij)

Ben je cool, hip, creatief en hou je van een uitdaging: kies dan voor stART-up? Je kan er pimpen, schilderen, fotograferen, ontwerpen, dansen, … Ontplooi jezelf op een creatieve, expressieve en authentieke manier en leer jezelf beter kennen via diverse kunstvormen

# ROP (taal & cultuur)

Zit er in jou een reporter verscholen? Kies dan voor ROP! Met ROP (Reporter Op Pad) zal je niet alleen kennismaken met de verschillende media, maar je zal zelf ook interviews afnemen, radio maken, BV’s ontmoeten, op stap gaan, kranten maken en nog veel meer!  Je maakt op een actieve manier kennis met verschillende (gesproken, geschreven en digitale) media en je gaat actief aan de slag.

# wereldkeuken (voeding)

Heb je zin om de keukengeheimen te ontdekken van verre landen? Deze culinaire reis waarin we kennis maken met andere culturen, eetgewoontes, smaken, hippe nieuwe creaties en oude klassiekers is een ware ontdekking! Je gaat zelf aan de slag in de keuken en leert zo dat gezonde voeding bereiden niet alleen voor grote meester-chefs is weggelegd.

GROTENBERGE

# Sports & Science (Stem)

Ben je graag actief bezig met wetenschappen? Dan is dit STEM-project zeker iets voor jou!
ACTIEF bezig zijn met wetenschappen mag je dan ook letterlijk nemen. Alle STEM-onderwerpen worden toegepast op sportief vlak.
Wil je weten of de wetenschap een rol speelt bij het verbeteren van sportprestaties? Wat er op het menu staat bij een sporter? Hoe het gesteld is met je eigen conditie en die van jongeren in Vlaanderen? Wil je ontdekken waarom sommigen beter blijven drijven dan anderen en het ook zelf testen? Wil je kennis maken met nieuwe sporten?
Wil je weten hoe een sporter zich voorbereidt op een wedstrijd? Wat er op het menu staat bij een sporter? Speelt de wetenschap een rol bij het verbeteren van sportprestaties? Kom alles te weten over sport vanuit een wetenschappelijk invalshoek en ga de uitdaging aan!

#Biz & Digi 2.0 (Economie en organisatie)

Dit project laat je al doende kennis maken met de P’s van de economie! Je probeert een Product te Promoten en op een goed doordachte Plaats aan zoveel mogelijk Personen te verkopen tegen een winstgevende Prijs. Hierbij probeer je uiteraard rekening te houden met onze Planeet!
Ondernemen en IT gaan vandaag hand in hand! Daarom zullen je digitale vaardigheden zeker en vast aangescherpt worden en volgen we de vernieuwingen op de voet!
Business & English meet each other! We gaan deze wereldtaal dan ook actief gebruiken in variërende situaties.
Wil jij dus graag leren ondernemen? Ben je geboeid door de online-wereld en digital learning? Heb je wel zin in een mondje Engels praten? Wil je jouw organisatietalent ontdekken, spreekt teamwork je aan of heb je een neus voor creatieve oplossingen? Dan is dit project vast iets voor jou!
Lerend ondernemen en ondernemend leren!

#Space & Astronaut (Stem)

In dit STEM-project gaan we op zoek naar antwoorden op talloze vragen over de machtige kosmos en ons eigen zonnestelsel.
Als astronaut in spe werk je samen aan logische en creatieve oplossingen om raketten te bouwen en te lanceren, robots te programmeren, of je eigen telescoop in elkaar te knutselen. We volgen de ruimtemissies op de voet en voeren tal van vliegende en vallende experimenten uit.

Welkom op deze fantastische ruimtetrip!

# Culture Club & Create It (Welzijn en maatschappij)

Heeft de smartphone ons leven veranderd? Is het allemaal kommer en kwel of kan je er ook kunst mee maken? Komen draken alleen in sprookjes voor of vind je ze in alle culturen? Hoe ontstonden popmuziek en videoclips? Moet je een beetje gek zijn om surrealisme te begrijpen? Hoe schrijf je een spannend verhaal of een grappig gedicht? Kan je tekenen met een zaklamp? Bestond graffiti al in het Oude Rome? Op deze en vele andere vragen krijg je antwoord in de Culture Club.
Uiteraard steken we ook de handen uit de mouwen. Wie aan de slag wil met graffitispuitbussen, wil acteren in z’n eigen videoclip of foto’s wil maken waarbij je je eigen ogen niet gelooft, zit hier op z’n plaats. Misschien ontdek je wel dat er een schrijver of een fotograaf in je schuilt. Sta je nu al te popelen om lichtgraffiti te maken of om de strijd aan te gaan met draken, dan wordt het luik Create it helemaal iets voor jou.
Kortom: ben jij iemand die breed geïnteresseerd is in mens en maatschappij, hou je van cultuur in al zijn verschijningsvormen, dan is het project Culture Club & Create it zeker je ding. Bovendien proef je zo al een keer van de hoofdvakken in de studierichting humane wetenschappen.

BEVEGEM

#BeeNBee (STEM)

Ben jij ook begaan met het lot van de planten en de dieren op onze planeet? Wat kan jij doen op school om een bedreigde diersoort te helpen? Onderzoek als een echte wetenschapper het nut en de levenswijze van de bij en ontdek welke gevolgen het uitsterven van de bij voor ons heeft.  Jouw creativiteit, passie voor de natuur en kennis zullen goed van pas komen bij het bouwen van je eigen bijenhotel “BeeNBee”!

#Bouge (TAAL EN CULTUUR)

Spelen en tegelijkertijd beter worden in Frans… Dat lijkt onmogelijk? Toch is het dat niet. Tijdens dit project oefen je op een juiste en vlotte uitspraak, je verrijkt je woordenschat en je leert gekende grammaticaregels probleemloos toe te passen. Dit alles gebeurt tijdens balsporten en –spelen, gezelschapsspelletjes, dans en andere uitdagende opdrachten. Ben je competitief en hou je van Frans, spel en sport? Dan is #BOUGE zeker iets voor jou!

# DIGITAL WIZARDS (Stem)

Zin om een digitale tovenaar te worden? Wil je graag animaties en games leren programmeren, robotjes aansturen en websites bouwen? Dan is dit STEM-project helemaal voor jou. In team werk je aan digitale projecten en zet je je eerste stappen als software-ontwerper! We werken volgens de creatieve spiraal: imagine, create, play, share en reflect!

#Flash Flood (STEM)

Overstromingen, droogtes, hevige (sneeuw)stormen… Je hoort het meer en meer in de actualiteit. Het houdt onderzoekers, weermannen en ook ons voortdurend bezig! Ontdek samen hoe weerfenomenen ontstaan. Ga zelf aan de slag als een echte weerman en bouw je eigen weerstation. Ontdek hoe verwoestend water al geweest is in het verleden. Kruip in de huid van een journalist uit die tijd en schrijf een artikel  of maak een nieuwsverslag om de grote watersnoodramp in Nederland en België te reconstrueren. Onderzoek op uitstap hoe de mens zich al beschermde en nog zal moeten beschermen tegen deze enorme waterkracht.

#Make IT Work (STEM)

Wil je graag goed en efficiënt met de computer leren werken? In deze workshop leggen we de klemtoon op het correct verwerven van ICT-basisvaardigheden. Je leert een tekstbestand opmaken, stijlvolle presentaties opbouwen en professionele documenten maken! Je leert ook verstandig omspringen met informatie op het internet. Hoe bewaar je die informatie in de “cloud” zodat je er thuis verder mee aan de slag kan? In deze workshop is er ook aandacht voor heldere en correcte communicatie via e-mail en sociale media (mediawijsheid).

#Naar de bron (TAAL EN CULTUUR)

Ga je mee aan de slag om een volwaardig stripverhaal te maken? Je schrijft in groep een spannend scenario, waarbij we vertrekken van enkele inspirerende themawoorden en -zinnen. Je maakt de keuze of je jouw pagina’s op authentieke manier met de hand wil inkleuren of op PC met als eindproduct een album waarvan iedereen een exemplaar mee naar huis kan nemen.
Je leert nieuwe tekentechnieken en de kneepjes van het striptekenaarsvak, samen met allerhande tips and tricks om een spetterend personage te ontwerpen. Je ontwikkelt en onderzoekt je eigen tekenstijl, je leert je prenten te inkten en in te kleuren volgens de regels van de kunst.

#Sports Class (TAAL EN CULTUUR)

Ben je sportief en avontuurlijk? “The Sports Class” omvat een avontuurlijke mix van zowel initiatielessen als uitdieping van een aantal sporttakken. Je kan een aantal sportdiploma’s halen! 15 weken lang gaan we klimmen, fietsen, boksen, basketten, badmintonnen en (overlevings)zwemmen naar hartenlust!
Een deel van de lessen geven we in het Engels met de CLIL- methodiek. Zo zal je spelenderwijs tijdens het sporten Engelse woordjes bijleren.

#Stemath (STEM)

Heb je ook zin in een biotechnologisch college- wonderkoekje? Je gaat op verkenning in de wiskunde, wetenschappen en techniek in verschillende werkvormen.
In deze twee modules leer je onderzoeken, ontwerpen, informatie verwerken, redeneren, probleemoplossend denken, oordelen, waarderen en communiceren.
Aan de hand van levensechte contexten leer je analyseren, beslissingen nemen, problemen aanpakken op verschillende niveaus.


#TALEN-T (TAAL EN CULTUUR)

Stap je mee in de vernieuwing van het secundair onderwijs in het eerste jaar, dan is TALENT-T iets voor jou. We bieden je een pakket verdieping en remediëring aan voor Nederlands en Frans met de modernste leermiddelen (BookWidgets, Diataal …). Spelenderwijs ontwikkel je een echte talenknobbel en scherp je je talentalent aan. Bienvenue! Welkom!
Dit project wordt gecombineerd met één van de 8 bovenstaande vorige projecten.

#Latijn (TAAL EN CULTUUR)

De Latijnse taal aanleren vraagt, zoals het aanleren van elke taal, een volgehouden inspanning. Met woordjes en grammatica leer je vertalen en de betekenis van teksten ontrafelen. Elke zin bevat de uitdaging om begrepen te worden. Je maakt ook kennis met de rijke Romeinse cultuur. Je leert de leefwereld van de Romeinen kennen en ontdekt stapje per stapje hoe het oude Rome een blijvende stempel gedrukt heeft op onze Westerse cultuur.
In het eerste jaar kan je kiezen voor:
5 uur Latijn: dit is de weg die onze campus altijd al aanbiedt, met voldoende ruimte om de leerstof te verwerken en met meer cultuur.
of
4 uur Latijn en 1 uur programmeren: je verwerkt de leerstof Latijn in 4 uur en leert daarnaast probleemoplossend denken aan de hand van digitale toepassingen.