BEVEGEM

# BIENVENUE EN FRANCE

Ben je geïnteresseerd in de humor in tekenfilmpjes, jongerenprogramma’s en films in de Franse taal? Dan ben je aan het juiste adres “au Pays de l’humour et au Pays des Merveilles”. Je lachspieren trainen tegelijk je mondelinge taalvaardigheid.

# TAAL&T(ALES)

Ben je gefascineerd door sprookjes, mythen en sagen? Heb je zin om deze ‘oude’ verhalen weer springlevend te maken? Stap mee in onze wereld van ‘taal & tales’ en laat je creativiteit en fantasie de vrije loop! Een vergelijking met (teken)filmfragmenten, poëzie schrijven en kunstwerken bekijken over goden en helden, het maken en opvoeren van een toneelversie van deze verhalen en (letterlijk) in de voetsporen treden van zo’n bekende plaatselijke schurk… Het komt allemaal aan bod!

# DIGITAL STORYTELLING

Monteer je graag beeld- en tekstfragmenten tot een heuse kortfilm met bijbehorende muziek en geluid? Schrijf- en spreekvaardigheid, mediawijsheid, creativiteit en samenwerken komen allemaal aan bod!

# SPORT EN BEWEGING

Wil je groeien in verschillende teamsporten op motorisch, cognitief en sociaal vlak? Dan tilt dit project je ongetwijfeld naar een hogere level.

# ARTLAB

Altijd zin gehad om naar de Academie te gaan, maar onvoldoende tijd? Geen nood: we brengen ze naar school! Je bent de jonge kunstenaar die bruist van ideeën, die onderzoekt, plant, onderneemt, creëert, die nieuwsgierig is… We bouwen het klaslokaal om tot een waar atelier.

# VOUS DITES?!

Wil je eens proeven van de Franse keuken? Hou je ook zo van de feestdagen? Lijkt het je wat om te computeren in het Frans? Wil je weten waarom God in Frankrijk leeft en niet ergens anders? Dan is ‘Vous dites!?’ een antwoord op je vragen! We zetten maximaal in op spreekdurf aan de hand van authentiek audio visueel materiaal. Hier geen schrik om fouten te maken. Bienvenue!

CENTRUM

#DIGITAL WIZARDS

Ben je gemotiveerd voor een STEM-project? Dan kan je met Scratch, Python, mbot, Arduino en 3D-printing creatieve ontwerpen maken en digitale toepassingen bouwen. Zo ontwikkel je je persoonlijke vaardigheden voor de 21ste eeuw.

# CANDY SHOP

In “Candy Shop” lanceer je écht je eigen snoepwinkeltje. Je creëert o.a. het ontwerp, doet de aankopen en berekent prijzen. Heb je een creatieve en ondernemende spirit? Wil je later misschien ook wel je eigen handelszaak uitbouwen? Werk je graag samen met anderen én durf je initiatief nemen dan is dit project zeker iets voor jou!

# LE PETIT NICOLAS

Le Petit Nicolas is een bekende verhalenserie uit de Franse literatuur. Het is een bijzonder mooie reeks over een Franse schooljongen. In dit project leer je het prachtige verhaal beter kennen en maak je uiteindelijk een fotoroman. Je vergelijkt het werk met stripverhalen en tekenfilmfragmenten. Je gebruikt technologie om originele opdrachten uit te voeren en je spijkert je kennis van de Franse taal bij. Begin maar alvast weg te dromen …

# WORLD TRAVELLER

Engels is een wereldtaal, dat valt inmiddels niet meer te ontkennen. Toch associëren we de Engelse taal vaak spontaan met Groot-Brittannië of de Verenigde Staten van Amerika. Binnen dit project is het de bedoeling de Engelse taal binnen een ruimere context te zien. We maken een tocht naar verschillende Engelssprekende landen en gebieden met een tweeledig doel: kennismaken met verscheidene culturen en kennismaken met de Engelse taal.

# GRAPHIC NOVEL!

Engels is je ding! Je leest en je tekent graag? Je houdt van verhalen schrijven? Je wil al deze zaken met elkaar verbinden en wel eens onderzoeken of je je eigen strip-verhaal kan maken? Op basis van enkele belangrijke Engelstalige werken ga je aan de slag. Door gebruik van moderne technologie geef je de teksten een ‘nieuw’ leven! Taalvaardigheid, sociale vaardigheden en creatieve ‘skills’ daar zetten we samen op in!

 

GROTENBERGE

# READY TO GO? BARAQUE CULTURE

READY TO GO?
Reis en organiseer jij graag? Vind je het leuk om een reis uit te stippelen? Zoek jij graag informatie op over een bepaalde streek en leuke activiteiten in de buurt? Vind je het cool om een reclamefolder ontwerpen? Ben jij een geboren reisleider in spe? Ontdek het in ‘Ready to go?’

BARAQUE CULTURE
Ben jij geboeid door cultuur in al zijn facetten? Dan is ‘Baraque Culture’ zeker iets voor jou. Maak kennis met enkele vormen van kunst: improvisatie, film, dans, tableau vivant, poëzie, muziek. Ontdek meteen ook of er een reporter in jou verscholen zit. De creatievelingen komen in dit project zeker aan hun trekken.

# CULTURE CLUB & CREATE IT!

Kan je kunst maken met een smartphone? Wat maakt een moordverhaal spannend? Hoe schrijf je een grappig scenario? Is de tekst van je favoriete popsong ook poëzie? Lijkt bodypainting jou wel spannend? Ooit al gedroomd van een filmcarrière? Wil je aan de slag met verf, pastelkrijt, klei, houtskool en zo veel meer? Schuilt er een fotograaf in jou? Dan is # Culture Club & Create it! zeker iets voor jou!

#T4E (LEES “TALENT FOR EVENT”)

Ben je klaar om je ondernemend talent te ontdekken?
We zijn op zoek naar leiders – planners – doorzetters – creatievelingen en naar echte teamplayers om deze uitdaging aan te gaan. We gaan op verkenning naar jouw talenten en proberen ze in kaart te brengen.
IEDER ZIJN TALENT!
Daar gaan we dan ook verder mee aan de slag.
Denken en doen vormen de basis van deze missie.
De weg tot het ontwikkelen van ondernemerschap wordt aangewakkerd!

# ICWEETET?! (LEES “IK WEET HET”)

Neem je ook geen genoegen met “DAAROM” op de vraag “WAAROM?”. Dan is dit beslist iets voor jou!
Aan de hand van de onderzoeksvraag ‘WIE WEET …?’
gaan we telkens op een andere manier op zoek naar een verklaring en willen we jouw denken aanscherpen aan de hand van theoretische en praktijkgericht ONDERZOEK.
Een project waarin er ONTDEKKEND EN ONDERZOEKSGERICHT wordt gewerkt en volgende zaken een centrale rol krijgen…
Informatie Communicatie WEtenschap Economie Techniek Evolutie Toekomst