Eén school – drie campussen

Recente historiek

Scholengemeenschap katholiek secundair onderwijs regio Zottegem vanaf september 1999

Onze school maakt sinds 1 september 1999 deel uit van de scholengemeenschap katholiek secundair onderwijs regio Zottegem. Tot deze scholengemeenschap behoren naast de drie campussen van het O.-L.-Vrouwcollege ook het IZOO van Oosterzele, het Sint-Paulusinstituut van Herzele, en de Brakelse scholen Sint-Franciscus, Stella Matutina en Cor Mariae.

Fusie van inrichtende machten vanaf 1 september 2002

Vanaf schooljaar 2002-2003 worden de drie secundaire centrumscholen van Zottegem – toen nog het College O.-L.-Vrouw van Deinsbeke, het O.-L.-.Vrouw-van-Lourdesinstituut en het Sint-Barbarainstituut – bestuurd door één inrichtende macht onder de naam “Katholiek secundair onderwijs Zottegem” (KSOZ).

Één school en drie campussen vanaf 1 januari 2004

Sinds 1 januari 2004 profileren de drie Zottegemse katholieke secundaire scholen zich als één school die onderwijs aanbiedt op drie campussen: campus Bevegem, campus Centrum en campus Grotenberge.

Het feit dat de katholieke secundaire scholen van Zottegem één school vormen, onder één bestuur staan en geleid worden door één directieteam, betekent dat wij ons onderwijs- en opvoedingsproject echt op mekaar willen afstemmen.

  • Om te beginnen willen wij het studieaanbod van de drie campussen duidelijk en transparant profileren. Het studieaanbod van de drie campussen is complementair en er zijn geen doublures in de tweede en derde graad.
  • Daarnaast willen de drie campussen samenwerken op àlle vlakken van het schoolleven. Er wordt gestreefd naar integratie en samenwerking op vlak van schoolloopbaanbegeleiding en leerlingenoriëntering, allerlei binnen- en buitenschoolse activiteiten, vorming en nascholing van leerkrachten, tal van andere organisatorische en didactisch-pedagogische aangelegenheden.

Specifiek studieaanbod

In het Onze-Lieve-Vrouwcollege krijg je een specifiek studieaanbod op elk van de drie campussen:

  • ben je op zoek naar een richting met klassieke talen, moderne talen, wiskunde of wetenschappen,
    dan kan je terecht op Campus Bevegem;
  • heb je zin in een opleiding handel of personenzorg, en later een job in de business- of de non-profitsector,
    dan trek je naar Campus Centrum;
  • voel je meer voor een opleiding economie-moderne talen, economie-wetenschappen, economie-wiskunde of humane wetenschappen, dan zit je goed op Campus Grotenberge.

Onze eerste zorg is dat jij optimaal begeleid wordt in je studies. Het lerarenkorps staat voor je klaar om samen te werken aan kwalitatief en opvoedend onderwijs. Zo word je ondersteund in je studie en je totale ontwikkeling. De didactische en pedagogische kwaliteiten en de christelijke inspiratie van je begeleiders geven je de juiste zet naar je toekomst. Wil je weten hoe het aanvoelt, dat leren en leven op onze school? Kom eens langs. Dan zie je het zelf. Wij verwachten je.

Meer info…

Opvoedingsproject

Meer info…