Studieaanbod

Campus Centrum - 2de graad

3 Organisatie en Logistiek (A)

Wie ben je?

Ga je graag met mensen om in een verkoop situatie? Wil je mensen leren onthalen in een bedrijfsomgeving? Zie je je later misschien in een magazijn werken of de materialen voor een vergadering of event klaarzetten? Dan is deze praktische studierichting met finaliteit arbeidsmarkt, misschien iets voor jou.

Wat leer je?

Deze brede richting  laat je kennismaken met de werking van een onderneming. Je verwerft kennis en vaardigheden  over zowel onthaal  en administratie, verkoop als over logistiek. In de 3e graad kan je dan nog meerdere richtingen uit. Je leert hoe je bezoekers moet onthalen, registreren en informeren. Maar ook hoe je ondersteuning kan bieden bij interne vergaderingen . Daarnaast  leer  je (elektronische) post  en documenten digitaal dient te verwerken  en  je verwerft de ICT-vaardigheden die nodig zijn om commerciële documenten op te stellen. Tijdens het aanleren van deze administratieve taken leer je met de nodige precisie werken en eenvoudige softwarepakketten gebruiken.

Je leert goederen in ontvangst nemen, transporteren en opslaan in een magazijn. De administratie die hierbij hoort (documenten, informatie digitaal verwerken, logistieke ondersteuning bieden..) krijg je stap voor stap onder de knie. Je krijgt de kans om te leren werken met hulpmiddelen zoals een steekwagentje, een transpallet of een leestoestel.

Voor de verkoop leer je hoe je producten in een winkel presenteren kan op een correcte manier. Je oefent je in eenvoudige inpaktechnieken en leert vlot communiceren in het Nederlands en in vreemde talen (Frans, Engels).

Algemene & specifieke vorming28
Engels 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding2
MAVO2
Natuurwetenschappen1
Nederlands3
Wiskunde1
Organisatie & Logistiek12
GFL1
Complementaire gedeelte4
Nog te bepalen

Heb je interesse?
Schrijf je in voor het volgende schooljaar!