Historiek

Olvc Grotenberge Wie Is Wie

Scholengemeenschap Emmaüs vanaf september 1999

Onze school maakt sinds 1 september 1999 deel uit van de scholengemeenschap Emmaüs: www.sgemmaus.be

Fusie van inrichtende machten vanaf 1 september 2002

Vanaf schooljaar 2002-2003 worden de drie secundaire centrumscholen van Zottegem – toen nog het College Onze-Lieve-Vrouw van Deinsbeke, het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesinstituut en het Sint-Barbarainstituut – bestuurd door één schoolbestuur onder de naam “Katholiek secundair onderwijs Zottegem” (KSOZ).

Olvc Centrum Algemeen
Olvc Bevegem Voorgevel

Eén school en drie campussen vanaf 1 januari 2004

Sinds 1 januari 2004 profileren de drie Zottegemse katholieke secundaire scholen zich als één school, Onze-Lieve-Vrouwcollege, die onderwijs aanbiedt op drie campussen: campus Bevegem, campus Centrum en campus Grotenberge.

Het feit dat de katholieke secundaire scholen van Zottegem één school vormen, onder één bestuur staan en geleid worden door één directieteam, betekent dat wij ons onderwijs- en opvoedingsproject op mekaar afstemmen.

De drie campussen werken samen op alle vlakken van het schoolleven. Er wordt gestreefd naar integratie en samenwerking op vlak van schoolloopbaanbegeleiding en leerlingenoriëntering, allerlei binnen- en buitenschoolse activiteiten, vorming en nascholing van leerkrachten, tal van andere organisatorische en didactisch-pedagogische aangelegenheden.

Heb je interesse?
Schrijf je in voor het volgende schooljaar!