Onze campussen

Campus Bevegem

Campus Bevegem, gelegen in de Ooststraat 44, staat borg voor inhoudsrijk en kwaliteitsvol secundair onderwijs waarbij innovatie en traditie hand in hand gaan in het onderwijs van de toekomst.

Het eerste leerjaar A-moderne bestaat uit 27u basisvorming, 2u projectwerking (waaronder één semester ICT) en 3u pluspakket (verdieping en remediëring voor wiskunde, Frans en Nederlands).

In 1A-Latijn krijg je 27 u basisvorming en 5u Latijn, of 4u Latijn en 1u programmeren.
Leerlingen vinden een extra uitdaging in ons CLIL-aanbod (het vak geschiedenis in het Engels en/of het vak mens & samenleving in het Frans is een optie in het eerste jaar).

De leerlingen krijgen in het eerste jaar ook een Chromebook ter beschikking.

In het tweede jaar van de eerste graad bieden we verschillende basisopties aan: Grieks-Latijn, Latijn en moderne talen & wetenschappen. Er is een gedeelte van 27 lesuren dat gelijk is voor alle richtingen.

Campus Bevegem biedt vanaf het derde jaar volgende studierichtingen aan: de Grieks-Latijnse en de Latijnse studierichting, de richting “natuurwetenschappen” en de nieuwe richting “moderne talen”, een minder sterk wiskundige richting voor wie een passie heeft voor moderne talen in de tweede graad. In het derde jaar krijgen de leerlingen een laptop ter beschikking.

Vanaf het vijfde jaar kies je uit Grieks-wiskunde (6 of 8 uur wiskunde), Grieks-Latijn, Latijn-moderne talen, Latijn-wetenschappen of Latijn-wiskunde (6 of 8 uur wiskunde).

Kies je niet voor de Latijnse richtingen, dan heb je een ruim aanbod met moderne talen-wetenschappen, moderne talen-wiskunde of wetenschappen-wiskunde (6 of 8 uur wiskunde).

Campus Centrum

Het OLVC staat borg voor inhoudsrijk en kwaliteitsvol secundair onderwijs waarbij innovatie en traditie hand in hand gaan in het onderwijs van de toekomst.
Campus Centrum, gelegen in het hart van Zottegem, biedt studierichtingen aan in maar liefst drie domeinen: maatschappij en welzijn, economie en organisatie en taal en cultuur. Bij ons kan je terecht voor een boeiende studierichting in de eerste graad, A-stroom of B-stroom.

Vanaf schooljaar 2021-2022 bieden we in het derde jaar de nieuwe studierichting, nl. Wellness & Lifestyle, met een groot pakket aan praktische, sociale en technische-wetenschappelijke ondersteuning aan. Daarnaast kan je in het derde jaar vanaf 1 september ook taal en communicatie, bedrijfswetenschappen, maatschappij- en welzijnswetenschappen, bedrijf en organisatie, organisatie en logistiek, zorg en welzijn en maatschappij en welzijn volgen.

In de derde graad is er een ruim aanbod aan richtingen binnen het studiegebied handel en verzorging (TSO/BSO) en ook voor een zevende jaar ben je bij ons aan het juiste adres.

Campus Grotenberge

Campus Grotenberge, gelegen in de groene omgeving van het park van Breivelde, biedt de studierichtingen economische en humane wetenschappen aan.

Heb je interesse?
Schrijf je in voor het volgende schooljaar!