Studieaanbod - campus Bevegem
1ste graad
1ste leerjaar
2de leerjaar
2de graad
3de leerjaar
4de leerjaar
3de graad
5de leerjaar
6de leerjaar
Studieaanbod
Eerste graad
Het eerste leerjaar A-moderne bestaat uit 27u basisvorming, 2u projectwerking (waaronder één semester ICT) en 3u pluspakket (verdieping en remediëring voor wiskunde, Frans en Nederlands).
In 1A-Latijn krijg je 27 u basisvorming en 5u Latijn, of 4u Latijn en 1u programmeren.
Leerlingen vinden een extra uitdaging in ons CLIL-aanbod (het vak geschiedenis in het Engels en/of het vak mens & samenleving in het Frans is een optie in het eerste jaar).
In het tweede jaar van de eerste graad bieden we een keuze uit verschillende basisopties aan. Er is een gedeelte van 27 lesuren dat gelijk is voor alle richtingen. Naast deze basisvorming is er de keuze uit verschillende opties:
- Moderne Talen en Wetenschappen met accent Moderne Talen: je wordt vaardiger in verschillende talen en geniet van taal. Je beleeft de beeldende kracht van taal en literatuur en leert er creatief mee aan de slag gaan door verwondering, kritische zin en creativiteit.
- Moderne Talen en Wetenschappen met accent Wetenschappen: je wordt vaardiger in verschillende talen, verwerft inzicht in wetenschappelijke principes en toepassingen in contexten uit het dagelijkse leven door verwondering, kritische zin en creativiteit.
- Grieks-Latijn: naast de basisvorming kom je in de basisoptie in contact met de pracht van de Griekse en Romeinse cultuur en taal. Tegelijk train je ook je wiskundig inzicht: een Latijnse zin ontrafelen leert je analyseren.
- Latijn: naast de basisvorming proef je verder van de rijke, Romeinse cultuur en de Latijnse taal. Je traint tegelijkertijd je wiskundig inzicht.
Tweede graad
In de tweede graad (leerjaar 3 en 4) kan je kiezen uit de Grieks-Latijnse en de Latijnse afdeling, de richtingen “natuurwetenschappen” en “moderne talen”.
Derde graad
In de derde graad (leerjaar 5 en 6) kies je uit Grieks-wiskunde (6 of 8 uur wiskunde), Grieks-Latijn, Latijn-moderne talen, Latijn-wetenschappen of Latijn-wiskunde (6 of 8 uur wiskunde).
Kies je niet voor de Latijnse richtingen, dan heb je een ruim aanbod met moderne talen, moderne talen-wetenschappen of wetenschappen-wiskunde (6 of 8 uur wiskunde).