Campus Bevegem

Ouderraad

Olvc Bevegem Ouderraad

Waarom?

De ouderraad van OLVC Campus Bevegem bestaat uit een groep ouders die de samenwerking tussen de school en ouders wil bevorderen. De ouderraad vertegenwoordigt alle ouders met kinderen op de school en hecht een groot belang aan een goede relatie met de directie, de leerkrachten van de school en het schoolbestuur. Het is de stem van de ouders bij belangrijke evoluties of ingrijpende beslissingen.

De ouderraad komt ongeveer 5 maal per schooljaar samen, volgt het schoolgebeuren op de voet en evalueert dit samen met de directie.
De vertegenwoordiging van de ouderraad is ook de stem van de ouders op de schoolraad en geeft er samen met leden van de directie, het personeel, de leerlingenraad en de lokale gemeenschap advies over onderwerpen waarvoor de schoolraad bevoegd is.

Wie?

Bij de oprichting van de ouderraad op campus Bevegem is er bewust gekozen voor een “open” oudervereniging. Alle ouders die dat wensen, kunnen vrij toetreden. Zij doen dit vanuit hun interesse of vanuit hun ervaring. Een ouder kan lid blijven zolang minstens één van zijn kinderen als leerling ingeschreven is op campus Bevegem.

Wat doet de ouderraad?

Ondersteunen en reflecteren

De ouderraad verwoordt op school de belangen en waarden van de ouders bij belangrijke evoluties, of ingrijpende beslissingen en reflecteert met de school over onderwerpen die jong en jongvolwassen aanbelangen: Hoe raakt mijn kind veilig op school en terug thuis? Kijken we even mee over de schouders van de leerlingen die het 100-dagenfeest organiseren?

Als ouderraad willen wij een bijdrage leveren aan een aangename leer- en leefomgeving van onze kinderen. Nieuwe leerlingen op OLVC campus Bevegem ontvangen van de ouderraad een welkomstgeschenk. Ook werden de voorbije jaren verf en magnetische borden aangekocht waarmee leerlingen hun klaslokalen hebben aangekleed. De picknicktafels, waaraan leerlingen buiten met hun vrienden kunnen eten of gezellig keuvelen werden eveneens door de ouderraad aangeschaft.

Deze uitgaven worden bekostigd met de opbrengst van activiteiten zoals onze College Cracks Quiz of de tombola op het eetfestijn van de school

Ook op de opendeurdag steekt de ouderraad graag een helpende hand uit.

Lid worden van de ouderraad?

Dat kan ieder jaar in september, bij het begin van het schooljaar.
Meld uw interesse op het infoblad of neem contact via e-mail.
Een vraag of opmerking voor de ouderraad?

Laat het ons weten: bevegem-ouderraad@olvczottegem.be

Tom Van Beveren – tom.vanbeveren@mow.vlaanderen.be 

Heb je interesse?
Schrijf je in voor het volgende schooljaar!