Studieaanbod

Campus Centrum - 1ste graad

1ste leerjaar B

Wie ben je?

Heb je het getuigschrift in het basisonderwijs nog niet behaald, dan kan je starten in 1B. Samen met de leerkrachten willen we jou stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Wat nog niet duidelijk was in de lagere school, herhalen we samen met jou!
Je bent iemand die al doende leert en praktisch denkt. Je bent handig, je houdt van afwisseling in de lessen en je bent graag actief bezig.

Wat leer je?

In 1B werken we vooral rond het verwerven van basiskennis en –vaardigheden. Samen met je leerkrachten werken we in kleine groepjes aan je toekomst. Wie 1B succesvol afrond, krijgt zijn/haar getuigschrift basisonderwijs.
We nemen voldoende de tijd om de basis te verwerven en dit onder begeleiding van je leerkrachten. Je krijgt 27 uur algemene en specifieke vorming, 4u project en 1 uur ICT (Coach-IT). Binnen deze 4 uur project maak je kennis met de 2 domeinen waaruit je op campus Centrum kan kiezen: Zorg en Welzijn of Organisatie en Logistiek.

Gedurende een aantal lestijden per week krijg je les in onze Brugklas. Voor de vakken MaVo, Nederlands, wiskunde en techniek heb je je leerproces zelf in handen. Samen met je leerkrachten bekijk je wat deze week op de planning staat en ga je aan de klas. Wil je graag zelfstandig werken? Heb je toch wat meer nood aan begeleiding van de leerkracht? Werk je graag even samen met een klasgenoot? In onze Brugklas is hier tijd en ruimte voor. We werken samen aan het uitbouwen van jouw talenten en doen er alles aan om jou te laten schitteren.

In het kort?

  • Basiskennis en –vaardigheden
  • Veel begeleiding
  • Kleine klassen
  • Tempo ligt lager
Olvc Centrum Les

Algemene en specifieke vorming27
Beeld1
Engels1
Frans2
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
MAVO3
Muziek1
Natuur en ruimte3
Nederlands4
Techniek4
Wiskunde4
Complementaire gedeelte5
Projectpakket4
Coach-IT1

Heb je interesse?
Schrijf je in voor het volgende schooljaar!