Studieaanbod

Campus Centrum - 2de graad

4 Maatschappij- en Welzijnswetenschappen (D)

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Maatschappij en Welzijnswetenschappen is een Doorstroom-richting. De beste vooropleiding is het tweede leerjaar A van de eerste graad (2A). Je bent al helemaal goed voorbereid als je Maatschappij en Welzijn volgde in de eerste graad, maar eigenlijk is een specifieke vooropleiding niet nodig. Iedereen kan een frisse start nemen.

Wat leer ik in Maatschappij- en welzijnswetenschappen?

Je bent geboeid door de mens en zijn gedrag, de samenleving en de actualiteit. Je wil je graag verdiepen in filosofie, sociologie en psychologie. Maatschappij- en Welzijnswetenschappen is dan voor jou de ideale keuze. Je krijgt veel theorie, maar je legt ook de verbanden naar de samenleving. Je leert nadenken over wie we zijn, over goed en kwaad, de zin van het leven. Je focust op aspecten zoals communicatie, persoonlijkheidsvorming en sociaal gedrag en je versterkt je communicatieve vaardigheden. In filosofie denk je na over geluk, de zin van het leven, de mens en de wereld rondom jou.

Welke vervolgopleiding is mogelijk?

Ook in de derde graad kan je Maatschappij- en Welzijnswetenschappen volgen. Nadat je dan de derde graad hebt afgewerkt, kan je ofwel doorstromen naar de hogeschool of kan je naar de universiteit. Daar kies je dan voor studierichtingen waarin mens- en maatschappij centraal staan.

Home Placeholder
Aardrijkskunde1
Artistieke vorming1
Digitale vaardigheden2
Engels2
Filosofie2
Frans3
Geschiedenis1
Godsdienst2
Lichamelijke opvoeding2
Natuurwetenschappen3
Nederlands4
Sociologie en psychologie6
Wiskunde3

Heb je interesse?
Schrijf je in voor het volgende schooljaar!