Studieaanbod

Campus Centrum - 2de graad

4 Wellness & Lifestyle (D/A)

Welke vooropleiding heb ik nodig?

Wellness & Lifestyle is een D/A studierichting. Wanneer je aan Wellness & Lifestyle wenst te beginnen, heb je niet echt een specifieke vooropleiding nodig. Je moet vooral gemotiveerd zijn, over een zekere handigheid beschikken én een ruime interesse hebben in schoonheidszorgen. Het helpt ook zeker als je gevoel voor schoonheid hebt. Heb je een tweede leerjaar A (2A) gevolgd en was je geslaagd dan kan je starten in Wellness & Lifestyle.

Wat leer ik in Wellness & Lifestyle?

De studierichting Wellness & Lifestyle is het vroegere bio-esthetiek. Wellness & Lifestyle focust op een algemene vorming en daarnaast ook op een theoretische en een praktische opleiding in de schoonheidsverzorging. De praktijk wordt ondersteund door een wetenschappelijke basis, met daarin de nadruk op chemie en biologie. Je krijgt vooral een groot pakket aan praktische en technische vakken voorgeschoteld en minder algemene vakken. Je leert o.a. over de verzorging van het gelaat, de handen, voeten en het lichaam. Je leert alle aspecten van make-up én van haarverzorging kennen. Je gebruikt verzorgingsapparaten op een hygiënische en veilige manier en je ontwikkelt je sociale vaardigheden zodat je op een spontane wijze met de klanten kan omgaan.

Welke vervolgopleiding is mogelijk?

De vervolgopleiding die het beste aansluit bij Wellness & Lifestyle is Wellness & Schoonheid. Nadat je dan ook de derde graad hebt afgewerkt kan je ofwel doorstromen naar de arbeidsmarkt of kan je naar de hogeschool.

Aardrijkskunde 1
Artistieke vorming1
Digitale vaardigheden1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis1
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding2
Natuurwetenschappen1
Nederlands4
Wiskunde3
Wellness en lifestyle
Wellness en lifestyle (theorie)2
Wellness en lifestyle (praktijk)7
Gezondheid en welbevinden2
Anatomie en fysiologie1

Heb je interesse?
Schrijf je in voor het volgende schooljaar!